Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
26. septembra 2024 o 12:14
Čas čítania 0:59
Jela Vážanová

Rabanne predstavila „najdrahšiu kabelku na svete“. Je vyrobená zo skla a zlata, stojí 250-tisíc eur

MÓDA FASHION WEEK MÓDNE DOPLNKY
Uložiť Uložené

Značka Rabanne včera odhalila svoju novú kolekciu na parížskej prehliadke, kde sa objavili hviezdy ako Camila Cabello či Cardi B.

Po úspešnej prezentácii na MTV VMA Awards, kde sa americká speváčka Chappell Roan obliekla do stredovekej reťazovej zbroje, sa luxusná značka Rabanne môže opäť pochváliť veľkolepým momentom. Počas svojej prehliadky spring/summer kolekcie 2025 v Paríži predstavila tri výnimočné kabelky, ktoré podčiarkujú jej inovatívny prístup k móde.

Stredobodom pozornosti sa stala „najdrahšia kabelka na svete“, ako ju nazvali tvorcovia. Ide o jedinečný model 1969 Nano vyrobený z 18-karátového zlata, informuje WWD. Tento kúsok vzdáva hold najdrahším zlatým šatám s diamantmi, ktoré Paco Rabanne vytvoril pre francúzsku módnu ikonu Françoise Hardy v roku 1968. Šaty, ktoré obsahovali 1 000 zlatých plátkov a 300 karátov diamantov, sa vtedy stali symbolom luxusu a inovácií v móde.

Rabanne
Zdroj: Instagram @rabanne

Paco Rabanne sa preslávil tým, že pri tvorbe odevov používal netradičné materiály, ako je kov, papier či plast, a zlatá taška, ktorá bude prezentovaná na móle, nadväzuje na túto jeho revolučnú víziu. Ručne vyrobená taška vyžadovala 100 hodín práce a vznikla v spolupráci s francúzskym šperkárskym majstrom Arthusom Bertrandom. Jej cena je 250-tisíc eur.

Odporúčané
Vyskúšala som platobný náramok, novinku na slovenskom trhu. Nikdy sa ti nevybije a nepotrebuješ ani mobil či internet Vyskúšala som platobný náramok, novinku na slovenskom trhu. Nikdy sa ti nevybije a nepotrebuješ ani mobil či internet 27. septembra 2024 o 17:00

Okrem zlatej tašky Rabanne odhalila aj ďalšie dve unikátne modely. Prvým je taška vyrobená z muránskeho skla, ktorú vytvorili remeselníci z Venini, slávneho sklárskeho domu založeného v Benátkach v roku 1921. Druhou taškou je keramický model, vyrobený v spolupráci s parížskou dielňou Astier de Villatte, ktorá zachováva tradičné techniky výroby keramiky z 18. storočia.

Modely boli predstavené na módnej prehliadke, ktorá sa uskutočnila v rámci parížskeho Fashion Weeku. V prednom rade sa ocitli aj speváčka Camila Cabello a raperka Cardi B.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rabanne (@rabanne)

Domov
Zdieľať
Diskusia