Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2024 o 13:45
Čas čítania 1:16
Karolína Uličná

Cestovky vypredávajú posledné last minute zájazdy. Kam chodia Slováci najčastejšie na dovolenky?

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE DOVOLENKA KAM NA DOVOLENKU
Uložiť Uložené

Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Slováci cestujú oveľa viac, sú náročnejší a každý rok hľadajú aj vyššie štandardy.

Cestovné kancelárie a agentúry vypredávajú posledné last minute zájazdy. Ich cena je rovnaká ako v minulom roku. Najčastejšie si Slováci kupujú zájazdy do Turecka, Grécka a Egypta.


„Last minute je vlastne produkt, ktorý najviac oslovuje klientov. Je to logické, pretože je tu veľká šanca, že last minute ponuky budú cenovo zvýhodnené preto, že sú veľmi blízko termínu odletu alebo odchodu na zájazd a sú to viac-menej také tie posledné miesta, ktoré sú ešte v ponuke cestovných kancelárií,“ prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Roman Berkes.

Výhodou a zároveň aj nevýhodou last minute zájazdov je, že klienti s nimi nemôžu počítať vopred. Tieto zájazdy sú podľa neho skôr určené pre ľudí, ktorí sú flexibilní, vedia si to zariadiť v práci a odísť hneď o niekoľko dní na dovolenku. V ponuke last minute zájazdov sú najčastejšie krajiny ako Grécko, Turecko či Tunisko. Ich cena je približne rovnaká ako vlani a neočakáva sa drastické zvyšovanie cien.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/DPA


Záujem o zájazdy do zahraničia je podľa neho aj v tomto roku veľký a očakáva, že rebríček destinácií, ktoré Slováci navštívia v tomto roku, bude kopírovať ten vlaňajší. „Jednotkou naďalej zostane Turecko pre pomer a kvalitu, ktorú poskytuje, takisto potom druhé miesto patrí Grécku a dá sa predpokladať, že Egypt bude tretí. Ďalej to budú krajiny ako Tunisko, Chorvátsko a Cyprus, ktoré budú najpredávanejšie,“ priblížil prezident SACKA.


Slováci podľa Berkesa cestujú oveľa viac, sú náročnejší a každý rok hľadajú aj vyššie štandardy, za ktoré si radi priplatia. K nim napríklad patrí aj preprava domácich miláčikov charterovými letmi a hotely, ktoré ponúkajú možnosť ich ubytovania.


Berkes upozornil aj na zájazdy, ktoré často ponúkajú ľudia na sociálnych sieťach. Väčšina z nich sú podľa neho podvod, keďže si od ľudí vypýtajú peniaze a pár dní pred odchodom zájazd zrušia. Slovákom odporúča, aby si ich totožnosť preverili buď na stránke Slovenskej obchodnej inšpekcie (SOI), alebo priamo na stránke cestovnej kancelárie, ktorá by mala mať zverejnený certifikát o poistení proti insolventnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia