Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. septembra 2023, 17:12
Čas čítania 0:58
Eduard Starkbauer

DiCaprio a Scorcese o drastickej zmene scenára Killers of the Flower Moon: Nechceli sme film o bielom spasiteľovi

FILMY A SERIÁLY KILLERS OF THE FLOWER MOON LEONARDO DICAPRIO MARTIN SCORSESE
Uložiť Uložené

DiCaprio mal pôvodne hrať vyšetrovateľa FBI.

Leonardo DiCaprio prezradil dôvody masívnej zmeny scenára nového historického filmu „Killers of the Flower Moon“ od Martina Scorceseho. Príbeh o vykorisťovaní pôvodných obyvateľov Ameriky mal byť totiž najskôr poňatý z pohľadu agenta FBI Toma Whitea, ktorého mal stvárniť práve DiCaprio.

Oscarový herec v rozhovore pre britský Vogue prezradil, že od pôvodného zámeru, ktorý bol v súlade s knižnou predlohou od Davida Granna, sa filmári odklonili, keďže neboli stotožnení s rozprávaním z perspektívy bielych mužov. „Nemám pocit, že by sme sa tak dostali k jadru veci. Neboli sme vôbec ponorení do príbehu Indiánov z kmeňa Osage,“ povedal o pôvodnej verzii.

Túžbu po zmene u DiCapria aj Scorceseho vyvolala malá scéna medzi ústredným párom Mollie a Ernestom. „Naraz sme pocítili nával emócií a začali prenikať do toho, čo to je za vzťah. Bol ozaj taký zvrátený, bizarný a nepodobný ničomu, s čím sme sa dovtedy stretli.“

Po zmene ústredného príbehu sa dočkal DiCaprio nového obsadenia do roly veterána prvej svetovej vojny, ktorý je zatiahnutý do nenásytného sprisahania svojho strýka proti národu Osageov. Jeho pôvodnú rolu agenta prebral Jesse Plemons.

Odporúčané
Skutočná história z Killers of The Flower Moon: za vlády teroru nezomrelo len 24 Indiánov. Obeťami honby za ropou boli celé národy Skutočná história z Killers of The Flower Moon: za vlády teroru nezomrelo len 24 Indiánov. Obeťami honby za ropou boli celé národy 21. októbra 2023, 14:30

Scorcese o zmene scenára hovoril pre Time„V určitom momente som si uvedomil, že robím film o bielych chlapoch a uplatňujem pohľad zvonka. Štvalo ma to,“ vraví legendárny režisér. Zmenu chváli aj hlavná ženská predstaviteľka Lily Gladstone, ktorá oceňuje, že film už nie je príbehom „bieleho spasiteľa“.

Vyše trojhodinový epos sa do kín dostane už 20. októbra. V rovnaký dátum si ho pozrú aj predplatitelia služby Apple TV.

Domov
Zdieľať
Diskusia