Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Florián Meričko
11. apríla 2023, 10:34
Čas čítania 1:00

AKTUÁLNE: Súd rozhodol o osude právnika obvineného z vraždy Daniela Tupého, ktorý sa pýtal na slobodu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave.

Obvinený Adam Puškár zostáva stíhaný vo väzbe. Podozrivý je z vraždy študenta Daniela Tupého. V utorok o tom rozhodol senát Krajského súdu v Bratislave. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Okresný súd Bratislava V pôvodne vzal Adama P. do väzby z tzv. útekových a kolúznych dôvodov. Sťažnostný súd toto rozhodnutie zrušil. „Sám rozhodol spôsobom, že obvineného A. P. vzal do väzby z dôvodov tzv. útekovej väzby –dôvodnej obavy, že by mohol utiecť alebo inak sa vyhýbať trestnému stíhaniu,“ priblížil hovorca.

Prokurátorka bratislavskej krajskej prokuratúry po vzatí Adama Puškára do väzby odmietla, že by bolo obvinenie postavené iba na jednom svedectve. Obhajca obvineného Michal Ellinger deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Adam Puškár má v súčasnosti pozastavený výkon advokácie.

Zranenia utrpeli šiesti ľudia

Podľa predošlých informácií sa Puškár vyhýbal policajtom. Odmietol reagovať na telefonáty vyšetrovateľov, ktorí sa ho snažili predvolať na výsluch. Advokát mal taktiež ovplyvňovať svedkov. Jeho manželka údajne marila vyšetrovanie tým, že zavádzala orgány činné v trestnom konaní.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

puškár
Zdroj: TV Markíza/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia