Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
11. apríla 2023, 9:00
Čas čítania 0:47

NÁVOD: Takto slovenskí študenti získajú príspevok 350 na notebook. Stačí splniť jednoduché kroky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výzva s názvom Digitálny žiak má uľahčiť životy desaťtisícom študentov. Odborníci zverejnili návod, v ktorom priblížili celý proces využitia príspevku.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR zverejnilo nový návod, v ktorom úradníci predstavili postup uplatnenia príspevku 350 eur na notebook či tablet pre žiakov. Informovali o tom prostredníctvom portálu Digitálny žiak.

Podľa zverejneného zoznamu krokov bude celý proces pozostávať zo 16 krokov, podľa ktorých sa budú musieť žiaci a predajcovia riadiť. Všetko začína príchodom do predajne, kde budeš musieť prísť už s validačným SMS kódom. Predajca overí, či už nárok na príspevok nebol využitý, následne skontroluje pomocou dokladov totožnosť zákazníka.

Po overení údajov prinesie predajca vybrané zariadenie a príslušenstvo, o ktoré má žiak záujem. V prípade potreby má za úlohu predajca pomôcť menej zdatným študentom a rodičom pomôcť s výberom konkrétneho modelu.

Podpisovať budeš viacero dokumentov

Po uplatnení príspevku vygeneruje systém ministerstva variabilný symbol a zmluvu, ktorú dá obchodník podpísať poverenej osobe. V ďalšej fáze vytvorí predajca daňový doklad pre zákazníka. Ten bude obsahovať variabilný symbol vygenerovaný aplikáciou z ministerstva.

Poverený obchodník potom zakúpené zariadenie rozbalí a zaregistruje. Notebook následne označí špeciálnou nálepkou, ktorá slúži ako identifikačný znak zariadenia. Na konci vytlačí preberací protokol zo systému Digitálny žiak. Ten ešte podpíše zákazník.

Celý proces ukončí predajca po naskenovaní daňového dokladu a preberacieho protokolu do systému ministerstva.

Anketa:
Pripadá ti tento postup príliš komplikovaný?
Áno, obsahuje veľa zbytočných krokov.
Nie, myslím si, že je to dobre vymyslené.
Áno, obsahuje veľa zbytočných krokov.
76 %
220 Hlasov
Nie, myslím si, že je to dobre vymyslené.
24 %
71 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia