Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. apríla 2023, 12:56
Čas čítania 0:45

Traja členovia Republiky a Fico. Toto sú najúspešnejší slovenskí politici na Facebooku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rebríček počtu interakcií ovládli členovia hnutia Republika.

Rebríčku najpopulárnejších slovenských politikov na Facebooku, ktorý uverejnil Denník N, kraľujú poslanci hnutia Republika, ktorých na stupni víťazov dopĺňa Robert Fico zo strany Smer.

Na prvom mieste v počte interakcií za prvé tri mesiace roku 2023 sa umiestnil donedávna takmer neznámy šíriteľ prokremeľskej propagandy a bývalý člen strany ĽSNS fašistu Mariana Kotlebu Tomáš Špaček.

Za prvý štvrťrok tohto roka jeho príspevky vygenerovali až 1,65 milióna interakcií v podobe lajkov, komentárov a zdieľaní. Druhý Robert Fico ich napočítal 1,55 milióna a tretí predseda Republiky Milan Uhrík 1,14 milióna. Po štvrtom Milanovi Mazurekovi nasleduje prezidentka Zuzana Čaputová.

Tomáš Špaček, ktorý je asistentom poslanca NRSR Miroslava Urbana, sa na Facebooku prezentoval aj popieraním vojnových zločinov v ukrajinskom meste Buča, keď tvrdil, že vraždenie aj masové hroby boli zinscenované. Vo všeobecnosti sa na Facebooku vyjadruje predovšetkým ku geopolitickým témam a jeho obľúbenou metódou je zdieľanie krátkych zahraničných videí. 

14. mája 2024, 21:15 Čas čítania 5:35 Ficovi kamaráti si obľúbili Dubaj. Našli sme Výbohovcov a Počiatkovcov, trvalý pobyt tam mal aj Bödör Ficovi kamaráti si obľúbili Dubaj. Našli sme Výbohovcov a Počiatkovcov, trvalý pobyt tam mal aj Bödör

Na Facebooku majú relatívne nízky výtlak koaliční politici. V rebríčku počtu interakcií sa z nich najvyššie až na 10. mieste umiestnil súkromný profil predsedu OĽaNO Igora Matoviča s 335 000 interakciami. Predbehol ho Peter Pellegrini, Tomáš Taraba, Andrej Danko, ale aj Rudolf Huliak z Národnej koalície.

Domov
Zdieľať
Diskusia