Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
7. apríla 2023 o 11:04
Čas čítania 0:43

Tajomstvo odhalené: poznáme príčinu smrti rapera Coolia, zabil ho kokteil z týchto drog

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Raper pred smrťou trpel srdcovým ochorením a astmou.

Americký raper Coolio zomrel na predávkovanie drogou fentanyl v kombinácii s heroínom a metamfetamínom. Podľa CBS News to oznámil jeho manažér Jarez Posey, ktorého spolu s raperovou rodinou o príčine smrti informoval úrad koronera okresu Los Angeles. Päťdesiatdeväťročného Coolia našli bez známok života v kúpeľni domu jedného z jeho priateľov 28. septembra 2022.

V správe koronera okresu Los Angeles sa zároveň uvádza, že raper trpel srdcovým ochorením a astmou. Coolio, vlastným menom Artis Leon Ivey jr., sa narodil v roku 1963. Debutový album It Takes a Thief vydal v roku 1994.

Celosvetovo ho preslávila titulná skladba k filmu Nebezpečné myšlienky (Dangerous Minds) Gangsta’s Paradise z roku 1995. O rok neskôr za ňu dostal Grammy v kategórii najlepší sólový rapový výkon. Singel dominoval hitparádam v 16 krajinách a predali sa z neho milióny nosičov. V júli 2022 pieseň dosiahla míľnik 1 miliardu pozretí na Youtube.

Synteticky vyrábaná droga fentanyl má 50-krát silnejší účinok ako heroín a do USA sa pašuje prevažne z Mexika.

Domov
Zdieľať
Diskusia