Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
7. apríla 2023, 7:30
Čas čítania 1:07

Nové detaily v prípade Puškára obvineného z vraždy Tupého. Údajne sa vyhýbal polícii, ktorá ho hľadala, aj ovplyvňoval svedkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Puškár sa pred zadržaním vyhýbal orgánom činným v trestnom konaní, zatajoval sa a pred zadržaním pôsobil aj na svedkov a ovplyvňoval ich konanie.

Už vieme, aké dôvody uviedol Okresný súd v Bratislave, keď vzal do väzby advokáta Adama Puškára obvineného z vraždy Daniela Tupého. O detailoch z unesenia informoval portál tvnoviny.sk, ktorý ho má k dispozícii.

Podľa  uznesenia sa Puškár dva dni vyhýbal policajtom, čo súd označil za hlavný dôvod jeho vzatia do väzby. Polícia sa Puškára snažila predvolať na výsluch, no keď policajt advokátovi zavolal, ten okamžite zložil telefón. Predvolanie mu následne poslali e-mailom, lenže na ten zareagoval až večer, o niekoľko hodín neskôr.

Z unesenia vyplýva, že nasledujúci deň o polohe Puškára policajtov údajne zavádzala jeho manželka. V jednej chvíli tvrdila, že Puškára už polícia medzičasom zadržala, aj keď k tomu nedošlo. 

Veľmi podobne sa zachovala aj advokátova koncipientka. Keď ho policajti hľadali v advokátskej kancelárii, povedala im, že svojho šéfa nevidela už tri dni, aj keď polícia neskôr zistila, že Puškár sa v tom čase nachádzal práve v kancelárii.

Z väzobného uznesenia je jasné, že sa Puškár snažil vyhýbať orgánom činným v trestnom konaní, zatajoval sa a pred zadržaním pôsobil na svedkov a ovplyvňoval ich. 

puškár
Zdroj: TV Markíza/reprofoto

Svedok Tupého vraždy

Puškárov obhajca Michal Ellinger však tieto informácie z uznesenia rozporuje. Tvrdí, že Puškár sa výsluchu nevyhýbal, čo vraj dosvedčil viacerými dôkazmi. 

Dokument navyše obsahuje príhodu z trenčianskeho väzenia, kde sedel svedok vraždy Daniela Tupého. Tento odsúdený muž údajne spoluväzňovi povedal, že za vraždou nie sú piťovci. 

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Keď sa tento svedok neskôr stretol s Puškárom v jeho kancelárii, Puškár mu povedal, aby si dal notársky overiť list, v ktorom poprie všetko, čo spoluväzňovi o vražde Tupého porozprával. Aj táto príhoda vraj slúžila ako dôkaz, že sa advokát snažil aktívne vplývať na potenciálnych svedkov.

O Puškárovom väzobnom stíhaní bude budúci týždeň rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Domov
Zdieľať
Diskusia