Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
6. apríla 2023, 17:08
Čas čítania 0:38

PRIESKUM: Ficov Smer rýchlo rastie. Progresívne Slovensko sa už doťahuje na Hlas

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Smer naďalej valcuje predvolebné prieskumy. Na Hlas sa postupne doťahuje Progresívne Slovensko.

Od blížiacich sa parlamentných volieb nás delí už iba päť mesiacov. Agentúra NMS pre denník SME realizovala prieskum voličských preferencií. Na prvom mieste sa s výrazným náskokom s 22,4 % umiestnila strana Smer-SSD. O vyše 8 % tak predbehla Pellegriniho stranu Hlas-SD. 

Prepad Hlasu a opätovný odklon voličov k Ficovmu Smeru je teraz príležitosťou pre stranu Progresívne Slovensko. Progresívci sa v prieskume s 12,8 % umiestnili na treťom mieste. K Smeru sa postupne vracajú voliči, lepšie výsledky strana zaznamenala už len v období pred vraždou novinára Jána Kuciaka. 

Už 9,9 % by od voličov získalo hnutie Republika. Do parlamentu by sa s približne rovnakým pomerom hlasov na hranici zvoliteľnosti dostali aj strany KDH (6,3 %), Sme rodina (5,7 %), OĽaNO (5,2 %) a SaS (5,1 %).

Voľby by sa skončili neúspechom pre stranu Eduarda Hegera (Demokrati), Alianciu, SNS a do parlamentu by sa s 2 % nedostala ani vládnuca strana Za ľudí. 

Na chvoste rebríčka sa tentoraz s 0,1 % umiestnila novovzniknutá strana Lucie Ďuriš Nicholsonovej Jablko. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia