Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. apríla 2023, 16:25
Čas čítania 0:41

Sneh dnes paralyzoval viacero častí východného Slovenska. Nepremávali autobusy, povolali cestárov a uzavreli známy kopec

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sneženie komplikovalo dopravu na viacerých úsekoch. Pačanský kopec je zatiaľ až do odvolania uzavretý.

Krajskí cestári v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pre počasie s hustým snežením vo štvrtok aktivovali dispečerskú službu, ako aj zimnú údržbu vo všetkých okresoch. Sneženie komplikuje dopravu. „Pačanský kopec je dočasne až do odvolania uzavretý,“ uviedol popoludní pre TASR hovorca KSK Michal Hudák.


Situačný stupeň zatiaľ podľa neho nebolo potrebné vyhlásiť v žiadnom okrese, krátkodobo zhruba dve hodiny dopoludnia trval lokálne v Kráľovskom Chlmci, kde sa skrížili kamióny, následne bol zrušený.

Mimo Pačanského kopca nebola nutnosť uzatvorenia krajských ciest, lokálne sa však vyskytovali komplikácie a autá sa na viacerých úsekoch šmýkali a dochádzalo k nehodám. V teréne sú vozidlá zimnej údržby, ktorá inak oficiálne končí 31. marca.

sneh, doprava, východné Slovensko
Zdroj: TASR/František Iván


Zimnú údržbu aktivovali aj v meste Košice. „Aktuálne máme na cestách šesť veľkých sypačov a štyri malé, ktoré sa starajú predovšetkým o kopcovitý terén a trasy MHD. Všetky mechanizmy a ľudia ostávajú v pohotovosti minimálne najbližšie dve noci,“ povedal pre TASR hovorca mesta Dušan Tokarčík.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Dopravný podnik mesta Košice dopoludnia hlásil, že autobusy prechodne neobsluhovali niektoré zastávky MHD, ako Heringeš, Zelená stráň, Kavečany, Zoologická záhrada či Jahodná.

Domov
Zdieľať
Diskusia