Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. apríla 2023, 17:55
Čas čítania 0:32

Obrovský rozruch na trhu. Cena zlata sa chystá prekonať svoje doterajšie historické maximum, investori vo veľkom nakupujú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zlato prekonalo hranicu 2 000 amerických dolárov za uncu.

Cena zlata v stredu vzrástla a dosiahla najvyššiu úroveň za 13 mesiacov po tom, ako údaje z USA ukázali, že trh práce sa ochladil viac, ako sa očakávalo. Klesli tak stávky, že Federálny rezervný systém (Fed) opäť zvýši úrokové sadzby. 

Spotová cena zlata vzrástla do 13.31 h miestneho času v Londýne o 0,5 % na 2 030,34 USD (1 855,89 eura) za uncu (31,1 g) po tom, ako sa v predchádzajúcom dni zvýšila o 1,8 % nad hranicou 2 000 USD za uncu, prvýkrát od marca 2022.

Cena žltého kovu sa tak približuje k svojmu historickému maximu 2 075,47 USD za uncu, ktorú dosiahla v auguste 2020 po prudkom náraste v minulom mesiaci, v dôsledku turbulencií v bankovom sektore USA a Švajčiarska. Najnovšie zisky zlata prišli po zverejnení ekonomických ukazovateľov v USA, ktoré znižujú pravdepodobnosť ďalšieho sprísňovania menovej politiky Fedu.

cena zlata
Zdroj: GoldPrice
Domov
Zdieľať
Diskusia