Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
5. apríla 2023, 19:30
Čas čítania 0:48

Urýchlene si kúp lístok na vlak na Veľkú noc, lebo sa všetky vypredajú, varuje ZSSK. Tu si môžeš pozrieť, ako posilňuje spoje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

ZSSK odporúča kúpiť si lístky v predstihu.

Obsadenosť vlakov počas Veľkej noci stúpa každým dňom. Priemer obsadenosti najvyťaženejších vlakov je približne 79 %. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. 

„Cestujúci môžu počas sviatkov využívať o 18 vlakov viac,“ uviedol Kováč. Najobsadenejšie sú už tradične expresné vlaky Ex 6xx a InterCity z Bratislavy do Košíc, ale aj medzištátne rýchliky z Košíc do ukrajinského mesta Mukačevo. Zoznam všetkých posilových vlakov si môžeš pozrieť tu

Okrem vlakov pribudnú aj ďalšie vozne 

Železničná spoločnosť Slovensko okrem už avizovaných 18 nových vlakov počas veľkonočných sviatkov pridá od 5. apríla aj ďalšie vozne k štandardným spojom. 

„Okrem zavedenia 18 posilových vlakov posilníme aj vybrané IC vlaky, pri ktorých je predpoklad vyššieho záujmu o cestovanie, a to o jeden až dva vozne,“ priblížil hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Spolu bude posilnených 17 IC vlakov o 26 vozňov. Kováč dodal, že preprava je pre všetkých cestujúcich spoplatnená a možná iba s platným IC cestovným dokladom obsahujúcim miesto.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Národný dopravca upozornil na vysoký záujem o cestovanie počas sviatkov. „Odporúčame nákup cestovných lístkov v predstihu prostredníctvom pokladníc Železničnej spoločnosti Slovensko alebo pohodlne cez e-shop či mobilnú aplikáciu Ideme vlakom,“ uviedol Kováč. ZSSK odporučila cestujúcim aj zabezpečenie miesteniek, hoci väčšina vlakov ZSSK nie je povinne miestenková.

posilnené vlaky
Zdroj: ZSSK
Domov
Zdieľať
Diskusia