Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. apríla 2023 o 12:40
Čas čítania 0:34

Mladík na sídlisku v Banskej Bystrici pobodal 15-ročné dievča, teraz čelí tvrdému obvineniu. Sprísnili ho po začiatku vyšetrovania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmena právnej kvalifikácie skutku prišla po začiatku vyšetrovania.

V prípade 22-ročného Banskobystričana, ktorý zaútočil nožom na 15-ročné dievča a spôsobil mu vážne bodné zranenie, došlo k zmene právnej kvalifikácie skutku. Krajský vyšetrovateľ voči nemu po vykonaní viacerých procesných úkonov vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.


„Vyšetrovateľ podá podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. Vyšetrovanie prípadu naďalej intenzívne prebieha,“ doplnila polícia.


K útoku na nič netušiace dievča došlo v nedeľu 2. apríla krátko po 19.00 h na sídlisku Fončorda na Tulskej ulici v Banskej Bystrici. Zranenie si vyžiadalo okamžitý prevoz do detskej nemocnice, kde dievča ešte v noci operovali.

V súčasnosti má byť v stabilizovanom stave. Muž po skutku z miesta činu ušiel. Krátko po útoku ho na Spojovej ulici zadržali banskobystrickí policajti. V pondelok 3. apríla po rozsiahlejšej pátracej akcii našli aj nôž, ktorým mal útočiť.

Banská Bystrica
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia