Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
4. apríla 2023 o 15:22
Čas čítania 0:33

Nová kauza z policajnej akadémie v Bratislave. Pedagóg šíril nahé fotky expriateľky cez Facebook, dokonca ho za to odsúdili

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za rozposielanie erotických fotografií ho odsúdili ešte v roku 2014.

Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave aktuálne vyučuje pedagóg Ivo Svoboda, ktorý v minulosti na internete rozosielal nahé fotografie svojej expriateľky. O prípade informoval denník SME. Svobodovi za tento čin český súd v roku 2014 vymeral finančný trest 30-tisíc českých korún. 

Ako ďalej uvádza denník, Svoboda v tom čase po rozchode s partnerkou založil na Facebooku falošný profil, z ktorého jej nahé fotografie odoslal zamestnávateľovi aj bývalému partnerovi.

Rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská pre SME povedala, že sa pedagóg zúčastnil na výberových konaniach, ktorých kritéria spĺňal. Jeho výpis z registra trestov bol podľa školy bez záznamu, a tak inštitúcia nevidela žiadny dôvod, prečo by ho do zamestnaneckého pomeru nemala prijať.

Policajná akadémia sa v posledných týždňoch zviditeľnila najmä nešťastným postrelením mladej kadetky Mišky. Dievča postrelil inštruktor Vladimir Šeparnev, o ktorom sa následne zistilo, že v minulosti pôsobil v ruských tajných službách. 

Akadémia Policajného zboru v Bratislave.
Akadémia Policajného zboru v Bratislave. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia