Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
4. apríla 2023, 6:51
Čas čítania 0:36

Poslankyňa OĽaNO platí za bývanie v Bratislave 35 eur mesačne, aj keď zarába tisíce. Má svojské vysvetlenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nájomné bývanie jej opäť predĺžili.

Poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Monika Kozelová platí nájomné 35 eur za bývanie v blízkosti centra Bratislavy v mestskej časti Ružinov. 

Poslankyňa tvrdí, že nájomný byt získala dohodou, keď ako protihodnotu založila inú nehnuteľnosť vo vlastníctve. Keď si chcela aktuálne využívanú nehnuteľnosť prepísať na seba, kvôli legislatíve už nemohla, a tak sa vraj dostala do neriešiteľného problému, upozornili tvnoviny.sk.

Poslankyňa má okrem nájomného ešte náklady na vyvážanie odpadu v hodnote 20 eur, celkovo tak platí necelých 60 eur za využívanie bytu. Zmluvu jej teraz opäť predĺžili, a tak zo svojho približne trojtisícového poslaneckého platu môže ušetriť slušnú sumu. Na porovnanie, internáty v okrajových častiach Bratislavy stoja aj viac ako dvojnásobok mesačne. 

Jej plat však podľa Markízy prekážkou pri získavaní zmluvy na nájomné bývanie prekážkou nie je. „Platí, že žiadateľ musí mať príjem najmenej vo výške 1,2-násobku životného minima. Maximálna príjmová hranica určená nie je,“ vysvetlila hovorkyňa mestskej časti Ružinov pre tvnoviny.sk.

Monika kozelová, OĽaNO
Zdroj: Facebook∕Monika Kozelová
Domov
Zdieľať
Diskusia