Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
3. apríla 2023 o 10:45
Čas čítania 0:33

Slovenský Minecraft? Policajti vysvetľujú, prečo zverejnili vtipnú fotku z pátrania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Často sa využívajú najmä pri pátraní po nezvestných osobách.

Slovenskí policajti zverejnili príspevok, v ktorom vysvetľujú mnohokrát nepochopené používanie zahalených identikitov. Fotografie slúžia najmä ako pomoc pri pátraní po nezvestných či zosnulých osobách. To, či tvár zverejnia alebo nie, je výsledkom hodnotiaceho procesu, dodáva Policajný zbor.

„Ak daný útvar vyhodnotí medializáciu ako vhodnú, tak na základe ich pokynu zverejňujeme na Facebooku a do médií pátranie po osobe,“ priblížili policajti priebeh zdieľania fotografií na sociálnych sieťach.

„Ak sa nám podarí vypátrať jednu či druhú kategóriu osôb, tak už viac nemôžeme zverejňovať ich podobizne. Preto ich fotografie upravujeme graficky a pridávame poďakovanie pre verejnosť, ak nám v pátraní pomohla. Určite nezverejňujeme kockové fotky na začiatku celého procesu,“ uzatvárajú v statuse.

Tvár hľadanej osoby je teda verejne dostupná len do okamihu, kým ju nevypátrajú. Následne dôjde k aktualizácii fotografie, ktorá sa zmení na „kockový“ formát. Polícia zvyčajne zároveň zverejňuje doplňujúce informácie ohľadom ukončenia pátrania.

Domov
Zdieľať
Diskusia