Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
30. marca 2023, 10:35
Čas čítania 0:37

Budú si všetci na Slovensku musieť povinne vymeniť staré EČV? K obavám sa rázne vyjadrilo ministerstvo aj autor zmien

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V posledných týždňoch sa niektorí slovenskí vodiči začali obávať, že si budú musieť povinne zmeniť staré EČV za nový typ. Poslanec SaS Marián Viskupič vysvetlil, či nad tým štát rozmýšľa.

S príchodom nových evidenčných čísiel vozidiel od 1. januára 2023 sa zvyšujú obavy vodičov, ktorí si staré „ešpézetky“ nechcú meniť. Jeden z autorov zmien v systéme EČV Marián Viskupič, poslanec parlamentu za SaS, sa preto vyjadril na tému celoplošnej povinnej výmeny EČV v príspevku na sociálnej sieti.

Otázku na motoristov ako prvý otvoril portál Topspeed, ktorý na základe vyjadrenia rezortu ministerstva vnútra uviedol, že o celoplošnej výmene starších EČV momentálne rezort neuvažuje.

Bolo by to proti zdravému rozumu

Oficiálne stanovisko rezortu vnútra doplnil práve poslanec Viskupič. „Nie, žiadna výmena sa nechystá. Som autorom zmien v systéme EČV (prenositeľnosť, ponechateľnosť, jednokrokový prepis, celoslovenská značka...). Jeden z cieľov bola aj vyššia ekologickosť a šetrenie – aby sa znížila spotreba značiek, aby ľudia nemuseli platiť za novú, aby si mohli obľúbenú značku ponechať alebo ju posunúť ďalej, ak im na nej nezáleží,“ priblížil autor zmien.

V závere príspevku dodal, že by celoplošná výmena pôvodných EČV bola proti podstate realizovanej zmeny.

Domov
Zdieľať
Diskusia