Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Florián Meričko
28. marca 2023, 16:55
Čas čítania 0:52

Obrovská pomoc pre dlžníkov Sociálnej poisťovne. Za týchto podmienok nemusia platiť penále, ohlásila generálny pardon

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prvé kolo príde už v apríli.

Sociálna poisťovňa v týchto dňoch zasiela upozornenia na možnosť využitia generálneho pardonu 2023. Subjekty, ktorých sa táto možnosť týka a SP na ne eviduje kontakty, dostanú SMS, e-mail alebo správu do elektronickej schránky. V utorok o tom informoval hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.


Uviedol, že na možnosť využitia generálneho pardonu bude SP upozorňovať pravidelne mesačne až do augusta. Sociálna poisťovňa zároveň klientom pripomína, že ak v poslednom období zmenili kontaktné údaje, ako telefón či e-mail, aby jej to oznámili. Aktualizované údaje slúžia na to, aby ich SP mohla upozorniť, a teda zaslať notifikáciu o možnosti generálneho pardonu.

Ako mám postupovať?

Zamestnávatelia a samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) si môžu kontaktné údaje aktualizovať prostredníctvom Portálu eSlužieb. Všetci klienti môžu tak urobiť aj v pobočke Sociálnej poisťovne, vysvetlil Kontúr.


Subjekty môžu dlh ihneď uhradiť. Rovnako tak aj zamestnávatelia môžu ihneď odovzdať chýbajúci mesačný výkaz a uhradiť dlh. SP na základe generálneho pardonu automaticky odpustí penále a bude ich o tom informovať, uviedol Kontúr. Prvý proces hromadného oddlženia urobí poisťovňa v apríli.

16. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:42 Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD)

Sociálna poisťovňa zároveň spojazdnila online službu na vyhľadávanie chýbajúcich mesačných výkazov poistného, ktoré zamestnávateľ nedoručil Sociálnej poisťovni. Na to, aby získal nárok na generálny pardon, musí mať všetky výkazy z príslušného obdobia odovzdané a zaplatené.

Ak máš záujem o uplatnenie generálneho pardonu a dodanie chýbajúcich výkazov, môžeš tak urobiť prostredníctvom tohto odkazu.

Domov
Zdieľať
Diskusia