Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Florián Meričko
24. marca 2023, 14:35
Čas čítania 0:42

Opitému východniarovi policajti zhabali Feliciu, lebo dookola šoféroval pod vplyvom alkoholu. Od súdu dostal prísny zákaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti mu v krvi namerali viac ako 2 promile alkoholu.

Vodičovi z Michalovského okresu, ktorý šoféroval opitý a napriek zákazu, uložil súd nepodmienečný trest. Okrem zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov na doživotie rozhodol aj o zhabaní auta. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Hliadka zastavila 42-ročného vodiča auta značky Škoda Felicia medzi obcami Hatalov a Dúbravka v utorok 21. marca popoludní. „Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,08 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,25 promile. Následnou lustráciou v policajných evidenciách bolo zistené, že vodič má rozhodnutím súdu uložený trest, zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do októbra 2028,“ spresnila s tým, že súd mu ho uložil len pred týždňom.

Muža obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. Teraz čelí obvineniam z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Zároveň mu bolo zhabané auto, ktoré bolo použité na spáchanie trestného činu.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Súd nakoniec uložil obvinenému doživotný zákaz vedenia motorových vozidiel všetkého druhu. Zároveň mu zhabal automobil značky Škoda Felicia. „Vec bola ukončená v takzvanom superrýchlom konaní,“ dodala Mésarová.

Domov
Zdieľať
Diskusia