Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
29. marca 2023, 21:05
Čas čítania 0:46

Ak sa chceš informovať o možnosti podstúpiť interrupciu, na tejto podpornej linke ti poradia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Novú podpornú linku spustila organizácia Možnosť voľby. Nájdeš tam informácie, podporu a poradenstvo v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia.

Na Slovensku vznikla nová linka podpory, tentoraz pre ľudí, ktorí potrebujú informácie o interrupciách, sexuálnom či reprodukčnom zdraví. Suplujú tak nedostatočné informácie a na linke ti pomôžu zorientovať sa aj v spleti nemocníc, z ktorých veľká časť interrupcie zo zásady vykonávať odmieta.

Slovensko sa v európskom rebríčku dostupnosti interrupcie radí na 43. miesto z 52 krajín. Medzi najčastejšie dôvody odmietnutia interrupcie napríklad patrí výhrada vo svedomí a náboženské presvedčenie.

Ženám, ktoré sú rozhodnuté ísť na interrupciu, chýbajú informácie, znie argument feministickej mimovládky. Len málo zariadení zákrok vykonáva, okrem toho stojí nemalé peniaze (v priemere 414 eur). „Ženy musia počúvať zaujaté a vedecky nepodložené povinné poučenie. Až po povinnom poučení im začína plynúť povinná čakacia lehota 48 nekonečných hodín, po ktorých môžu interrupciu podstúpiť. Aj preto sme sa rozhodli, že naša organizácia bude bližšie k ľuďom, ktorí potrebujú reprodukčnú starostlivosť, a vytvorili sme podpornú linku.“

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Telefonická linka 0910 350 444 funguje v dňoch pondelok až streda v čase od 14.00 do 18.00 h a vo štvrtok od 9.00 do 13.00 h. Otázky môžeš zaslať aj cez email na [email protected]. V prípade záujmu o viac informácií a správ o interrupciách a reprodukčnom zdraví klikni na naše články tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia