Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
20. marca 2023, 13:03
Čas čítania 0:42

Tento trik ti ušetrí 600 eur, máš naň posledných 10 dní. Skontroluj, či ho môžeš použiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Existuje spôsob, vďaka ktorému môžeš ušetriť až tri mesiace platenia sociálnych odvodov.

Odklad daňového priznania zvyčajne žiadajú osoby, ktoré si ho nestíhajú podať v stanovenom termíne do 31. marca, alebo na zaplatenie daní nemajú peniaze. Portál Firmáreň však upozorňuje aj na ďalšie možnosti, v prípade ktorých je odklad výhodný. 

„Odklad daňového priznania sa oplatí napríklad živnostníkovi, ktorému by mala vzniknúť povinnosť platiť sociálne odvody už tento rok, od júla 2023 (minimálne vo výške 200,72 €), pretože za rok 2022 zarobil viac ako 7 266 eur a doposiaľ sociálne odvody neplatil. Alebo ak sociálne odvody už platil, avšak v roku 2022 zarobil viac a odvody mu na základe toho hrozia vyššie,“ približuje Firmáreň. 

V prípade, že sa ťa to týka a platenie odvodov si posunieš z júla 2023 až na október 2023, efektívne týmto spôsobom ušetríš až tri mesiace platenia sociálnych odvodov.

Ak si v minulom roku zarobil menej ako 2 289,63 €, povinnosť podať daňové priznanie ti nevzniká. 

Odklad termínu na podanie daňového priznania musíš daňovému úradu oznámiť najneskôr do konca marca. 30. jún 2023 je dátum, do ktorého si môžeš predĺžiť lehotu na podanie daňového priznania až o tri mesiace. 

Daňové priznanie fyzickej osoby.
Daňové priznanie fyzickej osoby. Zdroj: TASR/Radoslav Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia