Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
17. marca 2023 o 14:25
Čas čítania 0:44

VIDEO: Takto policajné komando nabehlo na pašerákov, ktorí na Slovensku vyrábali tony metamfetamínu. Zhabali im milióny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Medzinárodná organizovaná skupina pôsobila na území Slovenska, Poľska, Českej republiky a Rumunska viac ako dva roky.

Národná kriminálna agentúra v spolupráci s policajnými zložkami z Poľska, Česka a Rumunska prekazila kšefty medzinárodnej drogovej organizovanej skupine, informovali policajti na Facebooku. 

Výsledkom akcie s krycím názvom Aréna je 16 zadržaných osôb. Policajtom sa podarilo zaistiť aj dva milióny eur v hotovosti a množstvo tabliet, z ktorých by mohli vyrobiť 4,7 ton metamfetamínu. 

 
„Viac ako dva roky pôsobila na území Slovenskej republiky, Poľska, Českej republiky a Rumunska medzinárodná drogová organizovaná skupina. Jej členovia zadovažovali prekurzory na výrobu metamfetamínu. Konkrétne lieky obsahujúce efedrín a pseudoefedrín z legálnej farmaceutickej továrne v Rumunsku,“ priblížila polícia. 

Tablety na výrobu 4,7 ton metamfetamínu

Na transport liekov z Rumunska do Poľska využívali viacero firiem. V poľských skladoch tablety prebaľovali a distribuovali ďalej do Poľska, Česka aj na Slovensko, kde z nich v nelegálnych drogových laboratóriách vyrábali metamfetamín. 

Policajti zdokumentovali celkovo 97 drogových transportov. V každom z nich pašeráci prepravovali približne 1 000 až 2 000 balení liekov, pričom v jednom balení bolo 1 500 kusov tabliet. Podľa odhadov znalcov by z celkového množstva liekov bolo možné vyrobiť viac ako 4,7 ton metamfetamínu. 

Celé video z policajného zásahu nájdeš na tomto odkaze. 

Polícia
Zdroj: Polícia SR (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia