Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. marca 2023, 7:25
Čas čítania 0:23

Veľký škrt cez Orbánov rozpočet. Viac ako 70 % Maďarov podporuje Európsku úniu a nechce z nej odísť, ukázal nový prieskum

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Maďari si najviac cenia slobodu pohybu a hospodársku spoluprácu, ktorá z členstva v EÚ vyplýva.

Dve tretiny Maďarov by v prípadnom referende hlasovali proti odchodu Maďarska z Európskej únie, a to aj v prípade, ak by premiér Viktor Orbán robil kampaň v prospech takéhoto kroku. Vyplýva to z výsledkov prieskumu inštitútu Medián.


Až 74 percent opýtaných označilo členstvo svojej krajiny v Únii sa prospešné. Za najväčšiu výhodu považuje 42 percent Maďarov slobodu pohybu a 29 percent vidí výhodu v hospodárskej spolupatričnosti a spolupráci.


Bezpečnosť a právnu istotu vyplývajúcu z členstva v EÚ si cení 15 percent respondentov a spojenectvo so Západom označilo za osožné 11 percent. Prieskum Mediánu sa uskutočnil koncom februára.

Orbán, Maďarsko
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia