Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. marca 2023, 16:44
Čas čítania 0:23

Minister Karas oznámil, či chce zvrátiť prepustenie J. Hossua, ktorý na smrť dokopal Filipínca. Kritikov rozhodnutím nepotešil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Juraj Hossu v roku 2018 na smrť dokopal Filipínca Henryho na Obchodnej ulici v Bratislave. Súd ho pred pár týždňami podmienečne prepustil z väzenia.

Podmienečné prepustenie Juraja Hossua na slobodu je pre dočasne povereného ministra spravodlivosti Viliama Karasa uzavretá záležitosť. Povedal to po stredajšom rokovaní vlády. Hossu dostal v roku 2019 deväťročný trest väzenia za zabitie Filipínca Henryho Acordu v Bratislave.


Ministerstvo spravodlivosti vypracovalo analýzu k rozhodnutiu Okresného súdu Trnava o podmienečnom prepustení Hossua. „Vyhodnotili sme to a nevidíme priestor na ďalší postup,“ zdôraznil Karas.


Hossu má okrem sedemročnej skúšobnej lehoty povinnosť počas troch rokov nosiť monitorovací náramok a absolvovať probačný dohľad. Má zároveň príkaz zamestnať sa a zákaz požívať alkohol i omamné látky. Zákaz vychádzania má od 21.00 do 5.00 h každý deň.

Juraj Hossu
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia