Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
15. marca 2023 o 14:10
Čas čítania 0:48

Úrad práce zaplatí Slovákom vodičák na autobus. Známa firma teraz absolventom kurzu ponúka vysoký plat a stabilitu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločne s kurzom zaplatí štát aj stravné a cestovné.

Štát momentálne ľuďom ponúka rekvalifikačný príspevok, prostredníctvom ktorého môžu úplne zadarmo získať vodičský preukaz na autobus. Autobusová spoločnosť Arriva teraz oznámila, že ponúka prácu záujemcom, ktorí tento rekvalifikačný príspevok od štátu využijú. 

Slovákom po získaní vodičského preukazu na autobus ponúka stabilné zamestnanie s dobrým platom a nadštandardnými pracovnými podmienkami.

Rekvalifikačný príspevok, ktorý aktuálne ponúka úrad práce, môže získať každý uchádzač, ktorý disponuje vodičským preukazom skupiny B alebo C. Príspevok pokryje sto percent nákladov za kurz v autoškole, ktorého hodnota je 1 200 až 2 200 eur. 

Zaplatia stravné aj cestovné

„Účastník kurzu získa zároveň aj príspevok na cestovné a stravné vo výške 4,76 eura na každý deň kurzu. Kurz pre držiteľa vodičského oprávnenia skupiny B trvá 3 mesiace, pre vodičov nákladných vozidiel s oprávnením pre skupinu C je to jeden mesiac (bez praxe 2 mesiace),“ informuje spoločnosť. 

„Medzi uchádzačmi o prácu vodiča v spoločnostiach Arriva na Slovensku rastie záujem o rekvalifikačné programy ponúkané úradmi práce, pretože pomáhajú prekonávať bariéru vysokých poplatkov za kurzy v autoškole, ktoré sú potrebné na získanie vodičského oprávnenia na skupinu D – teda autobusy. Spoločnosti Arriva na Slovensku aktívne odporúčajú uchádzačom tieto programy a ponúkajú ich absolventom stabilné zamestnanie so zaujímavým platom a s ďalšími výhodami,“ uviedol hovorca spoločnosti Arriva Peter Stach.

Domov
Zdieľať
Diskusia