Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
12. marca 2023, 10:14
Čas čítania 0:50

Slováci v núdzi dostanú zadarmo potraviny a drogériu. Toto všetko bude v balíčkoch pomoci, ktoré začnú čoskoro rozdávať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hovorkyňa ministerstva práce Kristína Korenková potvrdila, že balíčky bude štát distribuovať od 27. marca tohto roka.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny obnovuje materiálnu pomoc pre najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva. Ľudia v hmotnej núdzi tento rok dostanú potravinové aj hygienické balíčky, a to rovno trikrát, informuje portál tvnoviny.sk.

Potravinový balíček obsahuje základné potraviny, ako napríklad múka, krupica, cestoviny, konzervy, med či lekvár. Hygienický balíček obsahuje napríklad prací gél, saponát, mydlo aj zubnú kefku. Balíčky budú financované z eurofondov. Celkovo pôjde na potraviny a hygienické potreby vyše 5 miliónov eur.

Základné potraviny dostane takmer 100 000 ľudí a viac ako 65-tisíc z nich aj hygienické balíčky. Obchodný manažér distribučnej spoločnosti GGT v reportáži TV Markíza objasnil, že najviac pomoci bude smerovať na východné Slovensko.

Dostanú ich už koncom marca

Ľudia, ktorí na ne majú nárok, ich dostanú automaticky. „Pri potravinových balíčkoch je konečným príjemcom poberateľ dávky v hmotnej núdzi, pri hygienických je to rodina s jedným alebo viacerými nezaopatrenými deťmi, ktorým sa tiež poskytuje dávka v hmotnej núdzi,“ vysvetlila hovorkyňa ministerstva práce Kristína Korenková.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Portál pripomenul, že pomoc by sa ľuďom zišla najmä vlani, keď zdražovanie lámalo rekordy. Prechod na nové eurofondy však všetko zdržal a minulý rok dostali iba niekoľko hygienických potrieb.

Hovorkyňa ministerstva práce Kristína Korenková potvrdila, že balíčky bude štát distribuovať od 27. marca tohto roka. Ďalšie distribúcie budú prebiehať v lete a na jeseň.

Domov
Zdieľať
Diskusia