Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. marca 2023, 21:24
Čas čítania 0:43

Facebook chystá novú aplikáciu, v telefóne ti pristane platforma, ktorá chce konkurovať Muskovi

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pôjde o sieť, na ktorej budú môcť tvorcovia a slávne osobnosti zdieľať aktuálne texty.

Spoločnosť Meta, ktorá prevádzkuje sociálnu sieť Facebook, v piatok oznámila, že pracuje na vytvorení novej sociálnej platformy, ktorá má byť určená primárne na zdieľanie textov. Podľa agentúry AFP by šlo o konkurenta Twitteru. Ide o ďalšiu novinku, ktorú Meta priniesla. Pred pár dňami firma oznámila dôležité informácie pre používateľov Facebooku a Messengeru. 

Sociálnu sieť Twitter prevzal vlani v októbri miliardár Elon Musk a odvtedy ju sprevádzajú výpadky, ale aj prepúšťanie zamestnancov a odchody inzerentov, ktorí sú nespokojní s nedostatočným dôrazom siete pri moderovaní príspevkov. Twitter však doteraz nemal žiadnu väčšiu alternatívu, a tak politici, celebrity ani veľké firmy nemali na výber a museli ostať na tejto platforme.

8. marca 2023, 18:44 Čas čítania 0:34 Messenger čoskoro zmizne z tvojho telefónu, Facebook chystá zásadnú novinku Messenger čoskoro zmizne z tvojho telefónu, Facebook chystá zásadnú novinku

Spoločnosť Meta v piatok oznámila, že pracuje na vytvorení samostatnej decentralizovanej sociálnej siete na zdieľanie aktuálnych textov. „Sme presvedčení, že tu je príležitosť na vytvorenie osobitného priestoru, kde tvorcovia a verejne známe osobnosti budú môcť zdieľať aktuálne príspevky o svojich záujmoch,“ vyhlásila Meta.

Podľa medializovaných informácií by mala nová aplikácia od Mety fungovať na rovnakom protokole ako open-sourcová sieť Mastodon a malo by do nej byť možné prihlásiť sa cez Instagram, ktorý takisto patrí firme Meta.

Domov
Zdieľať
Diskusia