Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
1. marca 2023 o 13:47
Čas čítania 0:36

Vypátrali muža, ktorý prežil 24 dní na otvorenom mori iba vďaka fľaške s kečupom. Spoločnosť Heinz mu odovzdá veľký dar

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Muža našli aj vďaka internetovej výzve #findtheketchupboatguy, ktorú rozbehla spoločnosť Heinz.

Spoločnosť Heinz vypátrala námorníka Elvisa Françoisa, ktorý prežil 24 dní na mori iba vďaka tomu, že jedol kečup. Firma mužovi kúpi novú loď, píše The Guardian.

Takmer mesiac strávil úplne stratený po tom, čo ho zlé poveternostné podmienky zatiahli na otvorené more. Keďže na lodi nemal navigačné zariadenia, nedokázal sa vrátiť. Do svojej plachetnice preto vyryl správu „pomoc“, ktorú si neskôr všimlo lietadlo. Keď ho našli, bol od domova vzdialený takmer 1 200 kilometrov.

Emo News zverejnili na svojom Facebooku status, v ktorom informovali, že sa zástupcovia spoločnosti Heinz stretli s námorníkom cez aplikáciu Zoom. „Nedalo sa robiť nič iné, len sedieť a čakať,“ povedal François o svojom utrpení. 

Muža našli aj vďaka internetovej výzve #findtheketchupboatguy, ktorú rozbehla spoločnosť Heinz. „Pomôžte nám, potrebujeme vás pri vypátraní úžasného muža s úžasným príbehom. Túto správu posúvame do mora internetu, pretože ak nám ho niekto pomôže nájsť, tak ste to vy,“ písali vo výzve.

Domov
Zdieľať
Diskusia