Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
25. februára 2023 o 16:51
Čas čítania 0:46

Muž prežil 24 dní na otvorenom mori iba vďaka fľaške s kečupom. Spoločnosť Heinz mu chce darovať novú loď, no nevedia ho nájsť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Muž prežil 24 dní na otvorenom mori iba vďaka fľaške s kečupom. Spoločnosť Heinz mu chce darovať novú loď, no nevedia ho nájsť
Zdroj: Instagram/Heinz, reprofoto/NBC

Francois dostane loď s plnou navigačnou technológiou, aby sa čosi podobné nezopakovalo.

Spoločnosť Heinz, ktorá vyrába kečup, hľadá 27-ročného Elvisa Francoisa zo štátu Dominika v Karibiku, píše Ladbible. Dôvodom tohto pátrania je, že Elvisovi sa podarilo prežiť 24 dní na mori iba vďaka tomu, že jedol kečup. Spoločnosť Heinz mu chce darovať novú loď.

Takmer mesiac strávil Francois úplne stratený po tom, čo ho zlé poveternostné podmienky zatiahli na otvorené more. Keďže na lodi nemal navigačné zariadenia, nedokázal sa vrátiť. Do svojej plachetnice preto vyryl správu „pomoc“, ktorú si neskôr všimlo lietadlo. Po tom, ako ho našli, bol od domova vzdialený takmer 1 200 kilometrov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Heinz (@heinz)



Po záchrane Francois povedal, že sa mu podarilo prežiť vďaka fľaške kečupu, cesnakovému prášku a kockám vývaru, ktoré si zriedil s vodou. Keď sa spoločnosť Heinz dopočula o tomto príbehu, chcela mu dať novú loď. Problém však je, že sa im tohto muža nedarí nájsť.

Aj preto Heinz rozbehol naprieč internetom výzvu #findtheketchupboatguy. „Pomôžte nám, potrebujeme vás pri vypátraní úžasného muža s úžasným príbehom. Túto správu posúvame do mora internetu, pretože ak nám ho niekto pomôže nájsť, tak ste to vy,“ stojí vo výzve. Francois dostane loď s plnou navigačnou technológiou.

Kolumbia, Heinz
Zdroj: Reprofoto/NBC

Iniciatívna je aj samotná spoločnosť, ktorá kontaktovala napríklad kolumbijské námorníctvo, no bezvýsledne

Domov
Zdieľať
Diskusia