Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. marca 2023 o 6:25
Čas čítania 1:09

FOTO a VIDEO: V Grécku do seba v plnej rýchlosti narazili vlaky, zahynuli desiatky ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V dôsledku nehody sa niekoľko vagónov vykoľajilo a ťažko poškodilo, pričom v niekoľkých vagónoch vypukol aj požiar.

Najmenej 16 obetí a 85 ranených si vyžiadala v noci na stredu zrážka dvoch vlakov na severe Grécka, informujú správy agentúr AP a AFP.


„Doposiaľ bolo nájdených mŕtvych 16 ľudí,“ uviedol hovorca miestnych hasičov s tým, že stále pokračuje záchranná operácia.


Ku kolízii nákladného vlaku s protiidúcim osobným vlakom prišlo v blízkosti mesta Larisa, približne 380 kilometrov severne od Atén. V dôsledku nehody sa niekoľko vagónov vykoľajilo a ťažko poškodilo, pričom v niekoľkých vagónoch vypukol aj požiar.


„Bola to veľmi silná zrážka... Predná časť vlaku je úplne zničená... Zháňame žeriavy a špeciálne vybavenie na dvíhanie kvôli odprataniu trosiek a zdvihnutiu vagónov. Trosky sú všade okolo miesta nehody... Je to hrozná noc,“ uviedol guvernér gréckeho kraja Tesália Costas Agorastos.


Hasiči zatiaľ nevedia určiť príčinu nehody. Podarilo sa im však uhasiť spomínaný požiar.
Na miesto boli vyslaní hasiči a záchranári z niekoľkých priľahlých mestečiek, aby pomohli s prevozom ranených pasažierov a s vyslobodzovaním ľudí uviaznutých vo vrakoch vlakov. Miestni predstavitelia tiež uviedli, že so žiadosťou o pomoc pri záchrannej operácii bola kontaktovaná aj armáda.


Dve nemocnice v neďalekom meste Larisa boli v dôsledku nehody uvedené do pohotovosti. Podľa zamestnancov nemocníc utrpelo vážne zranenia najmenej 25 osôb.
V čase nehody bolo v osobnom vlaku, ktorý smeroval z Atén do Solúna, približne 350 ľudí, uviedol prevádzkovateľ trate spoločnosti Hellenic Train.


Pasažieri, ktorí utrpeli žiadne alebo len malé zranenia, boli prevezení autobusmi do Solúna, ktorý sa nachádza asi 130 kilometrov severne od miesta nehody.

Domov
Zdieľať
Diskusia