Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
28. februára 2023 o 17:05
Čas čítania 0:31

VIDEO: Cestu na Orave zo sekundy na sekundu zaliala mohutná vodná lavína. Šoféri museli zrýchliť, aby ich nezasiahla plnou silou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Uvoľnenie masy vody zrejme spôsobilo rýchle topenie snehu na svahu nad cestou.

Na cestu za Novou Bystricou v smere na Oravskú Lesnú sa vyliala obrovská vodná lavína. Vodiči prechádzajúci po ceste sa mase vody a snehu vyhli len o vlások, ukazuje video zverejnené na sociálnych sieťach.

Unikátne zábery zachytil jeden z vodičov. O svoje video sa podelil vo facebookovej skupine Dopravný servis Orava so slovami „mal som šťastie“.

Šťastie nemal len on, ale aj posádka oprotiidúceho auta. Vodná lavína sa na cestu vyrútila presne v čase, keď auto prechádzalo popod svah. 

V prípade, ak by vlna zachytila jeden z automobilov, mohla celá situácia dopadnúť tragicky. To, že sú vodné lavíny skutočne nebezpečné, potvrdili aj komentujúci. „Pri rýchlom topení snehu sa môže vytvoriť ,snežná hrádza‘. Keď sa priestor nad ňou naplní vodou nad kritickú hodnotu, tak sa pretrhne a dopadne to takto,“ spresnil jeden z nich. 

Domov
Zdieľať
Diskusia