Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Eduard Starkbauer
27. februára 2023 o 14:50
Čas čítania 0:28

Košický župan Trnka nejde do väzby. Stíhať ho budú na slobode, rozhodol Najvyšší súd

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súd zároveň skonštatoval dôvodnosť trestného stíhania.

Obvinený predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka zostáva stíhaný na slobode. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR, ktorý zamietol sťažnosť prokurátora proti jeho nevzatiu do väzby Špecializovaným trestným súdom.

Skonštatoval však dôvodnosť trestného stíhania obvineného. Rozhodnutie Najvyššieho súdu je právoplatné.

Podľa portálu tvnoviny.sk sa Rastislav Trnka cíti nevinný a nerozumie, prečo ho vyšetrovateľ v kauze Valentín vôbec obvinil. Tvrdí, že neexistuje materiálna stránka obvinenia ani dôkazy, a teda ani dôvody na vznesenie obvinenia. Košický župan vyhlásil, že pre stíhanie z funkcie neodstúpi.

V rámci akcie Valentín, zameranej na ekonomickú trestnú činnosť, zadržala NAKA 17. februára dovedna sedem osôb. Predseda Košického samosprávneho kraja čelil v minulosti kritike za nákup bezdotykových teplomerov a nákladných vozidiel na údržbu komunikácií, ktoré boli údajne predražené.

Domov
Zdieľať
Diskusia