Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
27. februára 2023, 10:25
Čas čítania 0:28

Mafiánsky bos Mikuláš Černák nechce po 25 rokoch žiadať o podmienečné prepustenie. Oznámil to v novom stanovisku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V apríli si banskobystrický bos podsvetia odpyká 25 rokov trestu.

Na doživotie odsúdený bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák neplánuje požiadať o podmienečné prepustenie z väzenia.

Má možnosť urobiť to v apríli, keď si odpyká 25 rokov trestu. „Aj keď mi zákon umožňuje požiadať o podmienečné prepustenie, zatiaľ oň žiadať nebudem,“ povedal pre Aktuality.sk.

27. februára 2023, 14:30 Čas čítania 3:49 Takto autenticky si drsnú realitu F1 ešte nikdy nevidel. Nová séria Drive to Survive má nadávky aj adrenalín, ale stráca dych Takto autenticky si drsnú realitu F1 ešte nikdy nevidel. Nová séria Drive to Survive má nadávky aj adrenalín, ale stráca dych

V 90. rokoch bol Mikuláš Černák jeden z najväčších zločincov a mafiánov na Slovensku. Napriek kontaktom na vysokopostavených politikov či na štátne zložky bol odsúdený na doživotný trest. Černák patril podľa výpovede svedkov z podsvetia medzi najbrutálnejších vrahov.

Černák sedí za mrežami od roku 1997 a polícia mu pripisuje takmer tridsať vrážd. K mnohým sa aj sám priznal. Napriek tomu, že je odsúdený na doživotie, môže podľa zákona po 25 rokoch vo väzení požiadať o podmienečné prepustenie. 

Mikuláš Černák.
Mikuláš Černák. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia