Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. februára 2023 o 11:15
Čas čítania 0:42

Mám tu tony zlata za miliardu eur, tvrdí majiteľ pozemku pri Prešove. Teraz ho predáva za závratnú sumu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na pozemku sa neúspešne pokúšali ťažiť zlato už v minulosti.

Podnikavec s pozemkom v obci Zlatá Baňa na internete zverejnil inzerát, podľa ktorého chce svoj pozemok predať za viac ako 5 miliónov eur. Napriek vysokej cene však podľa neho ide iba o zlomok z jeho celkovej hodnoty.

Majiteľ tvrdí, že podľa dlhoročného výskumu, ktorý si údajne nechal vypracovať, sa vraj hlboko v zemi ukrývajú drahé kovy v hodnote viac ako jednej miliardy eur, píše SME

Zlato tam zatiaľ nikdy nenašli

V obci Zlatá Baňa, ktorá leží neďaleko Prešova, sa už v 18. a 19. storočí snažili zlato nájsť a vyťažiť. Žiadne však nenašli, a tak sa tam namiesto zlata ťažili opál a antimón. Vtedajšie prieskumy prítomnosť zlata v zemi nepotvrdili, a tak príbeh o miestnom ložisku dodnes zostáva iba legendou.

Sám majiteľ pozemku chcel podľa inzerátu ťažbu rozbehnúť, no nakoniec si to rozmyslel. Teraz by najradšej pozemok predal spolu s neziskovou organizáciou, ktorá vlastní projekt vytvorenia bane na zlato, striebro a ďalšie vzácne kovy.

„Predávam z dôvodu veku, straty zdravia, ako aj nedostatku vlastného kapitálu k začatiu ťažby alebo spracovania tejto vzácnej hmoty,“ píše majiteľ v inzeráte. 

inzerát zlatá baňa
Zdroj: Inzerát

Domov
Zdieľať
Diskusia