Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
23. februára 2023, 13:43
Čas čítania 0:39

Medzi Slovákmi sa šíri hoax, že vláda už začala posielať vojakov do boja na Ukrajine. Armádu nahnevalo prekrúcanie faktov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ozbrojené sily SR na sociálnej sieti zverejnili príspevok, v ktorom vyvracajú ďalšiu poplašnú správu.

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky bojuje s ďalšou poplašnou správou, ktorá sa šíri internetom. Na sociálnej sieti o tom informovali Ozbrojené sily SR. Úrady upozorňujú na to, že výcviková misia pre Ukrajinu nemá so zasielaním slovenských vojakov do vojny nič spoločné.

„O aktivite NA ÚZEMÍ SLOVENSKA sme prvýkrát verejne informovali už 22. decembra 2022 a následne transparentne a opakovane komunikovali o priebehu a tiež počtoch takto vycvičených ukrajinských občanov,“ priblížili v statuse.

Dezinformátorov budeme pozorne sledovať

Ľudia, ktorí šíria túto poplašnú správu a rozprávajú o zapojení Ozbrojených síl SR do konfliktu za našimi východnými hranicami, sú mnohokrát odsúdení extrémisti. Úrady v statuse všetkých varujú, že šírenie dezinformácií budú pozorne sledovať.

„Upozorňujeme, že budeme pozorne sledovať všetky verejné a mediálne výstupy a akékoľvek prejavy, ktoré budú viesť k šíreniu poplašných správ a ku klamaniu ľudí, budú postúpené orgánom činným v trestnom konaní,“ uvádzajú.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ide o ďalšiu falošnú správu, ktorá sa rozšírila internetom v posledných dňoch. Naposledy musel dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď vyvracať správu o mobilizácii Slovákov.

Domov
Zdieľať
Diskusia