Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
23. februára 2023, 10:23
Čas čítania 0:52

Prvé slová Juraja Hossua po prepustení. S rodinou Henryho, ktorého dokopal na smrť, sa chce čoskoro skontaktovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Juraj Hossu sa dostal na slobodu po troch rokoch za mrežami. Vo vyjadrení po prepustení uviedol, že chce využiť novú šancu, ktorú dostal.

Juraj Hossu, ktorý v roku 2018 usmrtil Filipínca Henryho, sa vďaka rozhodnutiu súdu v Trnave dostal na slobodu. Po prepustení pre portál Nový Čas uviedol, aké sú jeho najbližšie plány.

„Je to fajn, ďakujem Bohu, že som dostal tú šancu, a dúfam, že ju využijem,“ uviedol Hossu. Zároveň dodal, že ho tento skutok bude mrzieť po celý život. Vo vyjadrení dodal, že sa plánuje spojiť s rodinou Henryho. Taktiež prezradil, že už má dohodnutú prácu, do ktorej po prepustení nastúpi.

„Ak by som mohol vrátiť čas, tak by som to spravil, a dúfam, že som sa stal odstrašujúcim príkladom pre všetkých, čo slopú,“ priblížil svoje pocity. Juraj Hossu zároveň dodal, že by chcel v spoločnosti robiť osvetu proti pitiu alkoholu. 

Čo musí na slobode dodržať?

Podľa rozhodnutia súdu z 22. februára 2023 bude musieť Juraj Hossu nosiť monitorovací náramok a zdržiavať sa na adrese svojho bydliska medzi 21.00 až 5.00 h. Na súde povedal, že bude bývať u svojej sestry v bratislavskej Vrakuni, v neslávne známej bytovke prezývanej Pentagon.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

V najbližších rokoch bude podliehať dozoru probačného pracovníka a zároveň nesmie piť alkohol ani vycestovať do zahraničia. Probačný úradník ho môže kedykoľvek skontrolovať a overiť, či zákaz neporušil. V prípade porušenia pravidiel by sa musel vrátiť do väzenia. 

Viac o tom, prečo dostal možnosť ísť na slobodu, sa dozvieš v tomto článku.

Juraj Hossu
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia