Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. februára 2023, 15:33
Čas čítania 0:44

Ukončili vyšetrovanie brutálnej mafiánskej popravy Tutiho. Po 28 rokoch ukazujú dôkazy na Róberta Lališa alias Kýbla

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyšetrovateľ navrhol v kauze vraždy Tutiho obžalovať Róberta Lališa.

Vyšetrovateľ navrhol v kauze demonštratívnej mafiánskej vraždy Vladimíra Daniša, prezývaného Tuti, podať obžalobu na Róberta Lališa alias Kýbla. Vyšetrovací spis bol predložený na Okresnú prokuratúru Martin. Správu potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Martin Kokles.

„O návrhu bude rozhodnuté po oboznámení sa s rozsiahlym spisovým materiálom,“ priblížil Kokles.  Ide o prípad prvej demonštratívnej mafiánskej vraždy v bratislavskom podsvetí z júla 1995.

8. júna 2019, 12:07 Čas čítania 5:53 V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy

Na začiatku júna 2020 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v tejto súvislosti banskobystrického bosa Mikuláša Černáka z trestného činu všeobecného ohrozenia. Spolu s nebohým bratislavským bosom Miroslavom Sýkorom sa údajne dohodli na usmrtení Tutiho.

Odpálila ho výbušnina pod sedadlom

Obaja sa podľa obvinenia spolčili s ďalším bosom sýkorovcov Róbertom Lališom alias Kýblom, s Jánom Burgerom a Jozefom Fojtíkom a rozdelili si naplánované úlohy. Fojtík mal nástražnovýbušný systém nainštalovať pod sedadlo vodiča vozidla, ktoré používal Daniš.

Následne 6. júla 1995 Lališ údajne odpálil nálož, ktorá usmrtila Tutiho aj jeho brata Jozefa Daniša, prezývaného Papas. Tuti bol jedným z prvých bosov bratislavského podsvetia a priekopníkom vo vyberaní výpalného.

Róberta Lališ, ktorý si za iné trestné činy odpykáva doživotie, obvinili z vraždy Tutiho už v roku 2015.

Obžalovaný Rébert Lališ, ktorý je považovaný za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov.
Obžalovaný Rébert Lališ, ktorý je považovaný za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov. Zdroj: TASR/Marko Erd
Domov
Zdieľať
Diskusia