Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
13. februára 2023 o 21:41
Čas čítania 1:00

Šéf hannoverského baletu rozotrel kritičke po tvári psie výkaly, lebo ho nahnevala jej recenzia. Vopred to naplánoval

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Incident sa odohral počas prestávky sobotňajšieho predstavenia Viera, láska a nádej.

Baletný riaditeľ Štátnej opery v Hannoveri Marco Goecke počas sobotnej premiéry rozotrel psie výkaly po tvári kritičke Wiebke Hüsterovej z denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung. Incident sa odohral počas prestávky sobotňajšieho predstavenia Viera, láska a nádej. 

 
Keď sa dvojica počas prestávky stretla vo foyer opery, 50-ročný Marco Goecke vytiahol papierové vrecko plné zvieracích exkrementov a jeho obsah rozotrel ničnetušiacej kritičke po tvári. Vinil ju pritom z nedávnej negatívnej recenzie predstavenia V holandských horách. Exkrementy pravdepodobne pochádzali od riaditeľovho jazvečíka Gustava, ktorého si do práce zvykol brávať v prenosnej taške.


Choreograf údajne kritičke pohrozil, že jej zakáže vstup do hannoverskej opery, a obvinil ju z poklesu predaja abonentiek. Podľa Frankfurter Allgemeine Zeitung malo verejné poníženie viesť k zastrašeniu „slobodného a kritického pohľadu na umenie“.


Hannoverská štátna opera vyjadrila nad incidentom „hlbokú ľútosť“. „Bezprostredne po incidente sme novinárku kontaktovali a osobne sa jej ospravedlnili,“ informovala riaditeľka tejto opery Laura Bermanová.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Opera už stihla riaditeľa s „okamžitou platnosťou suspendovať“ a až do odvolania mu zakázala aj vstup do divadla. Vedenie ho zároveň požiadalo, aby v najbližších dňoch svoje konanie objasnil a za svoj čin sa ospravedlnil. 


Kritička Hüsterová sa obrátila na políciu, ktorá incident vyšetruje. Policajná hovorkyňa informovala, že vzorky výkalov sa nepodarilo zaistiť, a preto sa bude opierať len o výpovede očitých svedkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia