Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
12. februára 2023 o 7:41
Čas čítania 0:43

SHMÚ varuje: očakávaj silnejší vietor, poľadovicu a miestami aj snehové záveje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy prvého stupňa.

Na horách najmä stredného Slovenska sa môže rozfúkať silnejší vietor. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Pre väčšinu Slovenska platia výstrahy aj pred poľadovicou.

Výstrahy pred vetrom na horách platia pre väčšinu Žilinského a niektoré okresy Banskobystrického a Prešovského kraja. Týka sa to okresov Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín, Žilina, Banská Bystrica, Brezno a Poprad. Vietor tam môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 110 až 135 km/h, v priemere 70 až 85 km/h, čo je víchrica. Meteorológovia upozorňujú, že takýto silný vietor môže byť nebezpečný pre turistov a horolezcov. Výstraha platí predbežne do 8.00 h ráno.

Okrem toho si na väčšine územia Slovenska dávaj pozor aj na možnú poľadovicu.  Výstrahy platia predbežne pre päť krajov, výnimkou sú Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj, a platia až do poludnia.

V okrese Poprad a Kežmarok sa môžu zároveň vytvárať snehové jazyky a záveje, ktoré platia do 10.00 h.

Pokiaľ ide o teploty, očakávaj 4 až 9 °C, bude prevažne oblačno. Najnižšia ranná teplota na horách bude -1 a najvyššia denná 2 °C, aj tam bude prevažne oblačno.

Domov
Zdieľať
Diskusia