Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Radka Klučárová
7. februára 2023, 11:14
Čas čítania 0:31

Zarobené: Dva doláre v lotérii premenil Američan na 747-miliónový jackpot

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dlhšia séria bez víťazstva v lotérii jackpot ho zvýšila na doteraz deviatu najvyššiu úroveň.

V pondelok večer padol v lotérii Powerball jackpot vo výške 747 miliónov dolárov. Šťastlivcom je Američan zo štátu Washington. Odhadovaný jackpot za čísla 5, 11, 22, 23, 69 a prémiové 7 dosiahol 747 miliónov dolárov, pričom cena lotériového lístka je dva doláre, uvádza portál northjersey.com. 


Ide o prvú výhru jackpotu v tejto lotérii od 18. novembra. Dlhšia séria bez víťazstva ho zvýšila na doteraz deviatu najvyššiu úroveň.


Víťaz získa 747 miliónov dolárov vďaka súčasným vyšším úrokovým sadzbám, ak sa rozhodne pre postupné vyplácanie počas 29 rokov. Väčšina výhercov však uprednostňuje okamžitú hotovosť, v takom prípade to bude 403,1 milióna dolárov.


Hráči v lotérii Powerball si vyberajú čísla 1 – 69 na piatich bielych loptičkách a prémiové čísla 1 – 26 na červenej loptičke. Šanca na uhádnutie správnej kombinácie je v pomere 1 : 292,2 milióna.

Powerball, jackpot
Zdroj: TASR/AP Alexander Zemlianichenko
Domov
Zdieľať
Diskusia