Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. februára 2023, 10:17
Čas čítania 0:40

Na severe Slovenska budú mať 30 až 50 centimetrov snehu. Takto nás dnes potrápia záveje a extrémny nárazový vietor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sneženie a silnejší vietor môžu potrápiť najmä sever Slovenska.

Sneženie a silnejší vietor môžu v stredu potrápiť najmä oblasti severného Slovenska. Možný je aj výskyt snehových jazykov a závejov. Slovenský hydrometeorologický ústav o vydaní výstrah prvého stupňa informoval na svojom webe.

Výstrahy sú vydané zväčša až do štvrtkového (2. 2.) večera. Počas 12 hodín môže v Žilinskom kraji a okrese Poprad napadnúť do 15 centimetrov nového snehu. „V sume za celé obdobie môže prírastok snehu ojedinele dosahovať 30 až 50 centimetrov,“ spresnili meteorológovia. 

Rovnako v celom Žilinskom kraji a v niektorých okresoch Prešovského, Trenčianskeho a Banskobystrického kraja sa môžu tvoriť snehové jazyky a záveje.

Prichádza aj silný nárazový vietor

Silnejší vietor v oblastiach nad 1 400 metrov nad morom môže potrápiť väčšinu Žilinského kraja a okresy Poprad, Brezno i Banská Bystrica. Meteorológovia priblížili, že vietor môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, čo je až víchrica.

Najnižší stupeň výstrahy pred vetrom platí aj v okresoch Trnava, Poprad a v Bratislavskom kraji s výnimkou okresu Malacky.

Mapa výstrah na dnes.
Mapa výstrah na dnes. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia