Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. januára 2023, 16:24
Čas čítania 1:03

Kontroverzný Andrew Tate sa z väzenia prirovnal k Nelsonovi Mandelovi. Sľubuje, že si pamätá každého, kto ho zradil

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nelson Mandela bol aktivista, ktorý získal cenu za mier. Andrew Tate je vo väzení za obchodovanie s ľuďmi.

Andrew Tate sa na svojom Twitteri prirovnáva k svetoznámemu aktivistovi a politikovi Nelsonovi Mandelovi. Obvinený Tate, ktorý sedí v rumunskej väzbe, citoval bývalého juhoafrického prezidenta, ktorý bojoval za rovnoprávnosť.

Na svojom Twitteri napísal: „Počas môjho uväznenia. Sledoval som každého, kto sa za mňa postavil. Každého, kto sa postavil na odpor. Aj tých, ktorí sa báli stáť pri mne, napriek mojej nevine. Boh vie, že sú to zbabelci, a aj ja viem, že sú to zbabelci.“

Hneď vzápätí zverejnil ďalší tweet, v ktorom citoval práve Nelsona Mandelu: „Pretože byť slobodný neznamená len zhodiť reťaze, ale žiť spôsobom, ktorý rešpektuje a posilňuje slobodu iných.“

Mandela by ťa nemal rád

Používatelia Twitteru však Tatea rýchlo vyviedli z omylu, pretože podľa nich sa k Mandelovi nemôže prirovnávať. Porovnávanie týchto dvoch pánov ľuďom vôbec nebolo po vôli.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Nelsona Mandelu väznili približne 27 rokov. Do väzenia sa dostal ako aktivista bojujúci proti segregácii bielych a čiernych občanov v Juhoafrickej republike. 

Bol prvou černošskou hlavou tohto štátu a až do svojej smrti v roku bojoval za ľudské práva, bojoval proti chudobe a založil charitatívnu Nadáciu Nelsona Mandelu. Získal aj Nobelovu cenu za mier.

Influencera a kickboxera Andrewa Tatea momentálne Rumunsko drží vo väzbe spolu s jeho bratom Tristanom pre obvinenia z obchodovania s ľuďmi a zo znásilnenia. Bratov spolu s dvoma rumunskými mužmi podozrievajú z vedenia skupiny organizovaného zločinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia