Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
27. januára 2023, 10:53
Čas čítania 0:40

Dzurinda sa vracia. Dnes predstavil novú stranu Modrá koalícia, volá k sebe známe osobnosti z politiky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mikuláš Dzurinda predstavil projekt, ktorý chce potiahnuť nielen do najbližších volieb, ale aj v nasledujúcich rokoch.

Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda predstavil svoj nový politický projekt Modrá koalícia. Na tlačovej konferencii Dzurinda priblížil vízie novej politickej strany aj plány do predčasných volieb. V strane očakáva ľudí zo širokého profesijného aj geografického spektra v rámci Slovenska.

Svoju Modrú koalíciu chce Dzurinda budovať na odbornosti a hlavne mladých ľuďoch, ktorých vyzval, aby sa ku koalícii pripojili. Dzurinda stranu označuje za zoskupenie ľudí, ktorí zdieľajú spoločné hodnoty. Členov svojej strany označil za umiernených konzervatívno-liberálnych demokratov.

Dzurinda trvá na tom, že Slovensko patrí na Západ, chce posilniť naše postavenie vo vyspelej politike a patriť do Európskej únie a NATO.

Strana momentálne rokuje s potenciálnymi členmi. Dzurinda prezradil, že diskutuje s predstaviteľmi KDH, ale vyzval aj známe osobnosti s politickými skúsenosťami, aby sa k Modrej koalícii pridali.

Predseda strany Spolu Miroslav Kollár v pondelok spolu s Dzurindom podpísal memorandum o spoločnej politickej budúcnosti. O lídrovi strany ešte nie je rozhodnuté. To, či sa Miroslav Kollár alebo Mikuláš Dzurinda budú uchádzať o líderstvo strany, zatiaľ ani jeden z nich nepotvrdil ani nevyvrátil. 

Modrá koalícia
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia