Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
22. januára 2023, 17:47
Čas čítania 1:04

Z letiska v Bratislave sa po novom dostaneš do Grécka či do obľúbenej destinácie v Egypte. Aké linky pribudnú túto sezónu?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Letisko sa pripravuje na hlavnú letovú sezónu v roku 2023, pridáva úplne nové priame linky.

Bratislavské Letisko M. R. Štefánika (BTS) sa pripravuje na štart letnej sezóny s bohatou ponukou nových liniek. Pribudnúť majú priame linky do Kaunasu, druhého najväčšieho mesta Litvy, do gréckych Atén, Podgorice, hlavného mesta Čiernej Hory, či dovolenkovej destinácie Marsa Alam v Egypte a tiež charter do egyptskej Marsa Matruh. 

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Keketi hovorí, že sa letisko pripravuje na hlavnú letovú sezónu v roku 2023, ktorá trvá od konca marca do záveru októbra. „Budeme intenzívnejšie pracovať s brigádnikmi, ako aj trénovať a školiť našich zamestnancov, aby boli pripravení na zvládanie letných návalov,“povedal Keketi.

6. januára 2023, 14:30 Čas čítania 9:26 Martina je prvá Slovenka, ktorá prešla všetkých 195 krajín sveta: Nevlastním nič, na drahé kabelky som nikdy nemíňala (Rozhovor) Martina je prvá Slovenka, ktorá prešla všetkých 195 krajín sveta: Nevlastním nič, na drahé kabelky som nikdy nemíňala (Rozhovor)

Do Podgorice budú z Bratislavy lietať aerolínie Air Montenegro dvakrát týždenne od 17. júna. Podľa Keketiho má destinácia veľký potenciál. „Čiernu Horu považujeme za destináciu, ktorá je čoraz populárnejšia. Nie je to len kvôli moru, ale aj kvôli samotnej hornatej krajine, výnimočným národným parkom, kde majú návštevníci čo objavovať,“uviedol riaditeľ letiska.

Priamu linku do Kaunasu bude zas zabezpečovať nízkonákladovka Ryanair, a to o už od 27. marca 2023. „Linka bude vybavovaná až 3-krát týždenne, v pondelok, stredu a v piatok. Kaunas sa stal tento rok Európskym hlavným mestom kultúry,“ uvádza letisko. Do Atén sa bude lietať 2-krát týždenne od 5. júna 2023 a linku má prevádzkovať grécka spoločnosť Aegean Airlines.

Letisko tvrdí, že Atény sú zároveň výbornou prestupnou stanicou do ďalších destinácii v Ázii či v Afrike. Do destinácie Marsa Alam v Egypte sa bude lietať dvakrát týždenne, a to v utorok a v piatok. Linka bude spustená 28. marca. Letecké spojenie bude prevádzkovať egyptská spoločnosť Air Cairo, ktorá naďalej prevádzkuje pravidelné letecké spojenie aj do Hurgady.

letisko bratislava M. R. Štefánika ryanair lietadlo
Zdroj: Unsplash/Nastya Dulhiier
Domov
Zdieľať
Diskusia