Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik
18. januára 2023, 7:44
Čas čítania 0:44

Jeden z najbohatších Britov chce kúpiť Manchester United. Súčasný majiteľ mu ho ponúka za 5 miliárd libier

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Britský miliardár sir Jim Ratcliffe tvrdí, že je celoživotným fanúšikom „červených diablov“.

Jeden z najbohatších ľudí vo Veľkej Británii sir Jim Ratcliffe potvrdil, že chce kúpiť futbalový klub Manchester United. Sedemdesiatročný miliardár, ktorý je majiteľom chemickej spoločnosti Ineos, má anglický klub záujem kúpiť za 5 miliárd libier od aktuálneho majiteľa – rodiny Glazerovcov, píše The Guardian.

Glazerovci sú majiteľmi „červených diablov“ od roku 2005. „Formálne sme sa zapojili do tohto procesu,“ potvrdil hovorca Ratcliffovej spoločnosti Ineos. Formálny proces uchádzania sa o United by sa mal začať budúci mesiac. Očakáva sa však záujem potenciálnych kupcov zo Spojených štátov, Stredného východu a Ázie.

Futbalista Manchestru United Marcus Rashford sa teší po strelení gólu v zápase 20. kola Premier League Manchester United – Manchester City v Manchestri v sobotu 14. januára 2023.
Futbalista Manchestru United Marcus Rashford sa teší po strelení gólu v zápase 20. kola Premier League Manchester United – Manchester City v Manchestri v sobotu 14. januára 2023. Zdroj: TASR/AP

Ratcliffe v októbri minulého roka povedal, že má záujem investovať do futbalu viac svojho majetku. Miliardárovi okrem chemickej spoločnosti, ktorú založil v roku 1998, patrí viacero európskych futbalových klubov, ako napríklad francúzsky tím OGC Nice alebo švajčiarsky tím FC Lausanne-Sport. Tvrdí, že je celoživotným fanúšikom Manchestru United, a bol pri viacerých jeho ikonických zápasoch (napr. v Barcelone v roku 1999).

20. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 5:06 Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo

V apríli 2022 mal záujem aj o londýnsku Chelsea po tom, čo ju ruský magnát Roman Abramovič ponúkol na predaj. Okrem toho vlastní aj cyklistický tím Ineos Grenadiers a jeho firma je tiež partnerom tímu F1 Mercedes.

Domov
Zdieľať
Diskusia