Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. januára 2023, 15:39
Čas čítania 0:53

VIDEO: Propagandista povedal Rusom tvrdú pravdu o vojne na Ukrajine priamo v televízii. Kremeľ podľa neho ľudí zavádza

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa Jusina by Rusko malo zmeniť rétoriku a nehovoriť o tom, že ide všetko podľa plánu.

Ruský politológ, analytik a Putinov propagandista Maxim Jusin sa 14. januára 2023 v diskusii relácie Právo vedieť vyjadril, že „špeciálna vojenská operácia“ sa napriek vyhláseniam prezidenta nevyvíja správnym smerom. 

Jedným z cieľov Ruska mala byť demilitarizácia Ukrajiny. Podľa Jusina sa to však ruskej armáde nepodarilo a Ukrajina namiesto toho momentálne dostáva od Západu také moderné zbrane, o akých ani nesnívala. 

Žiadna demilitarizácia, no rozširovanie NATO

Jusin od demilitarizácie prešiel k ochrane ruského národa, suverenity a bezpečnosti ruských obyvateľov. Pripomenul, že po ruskej okupácii Ukrajiny chcú do NATO vstúpiť Švédsko a Fínsko, čo je v konečnom dôsledku pre Rusko ešte horšie, pretože tieto krajiny ležia v bezprostrednej blízkosti ruského územia.

Jusin spomenul aj obrovské množstvo mŕtvych civilistov v Donbase, ktorí po 24. februári zomreli. „Momentálne nemáme presné štatistiky, ale bolo mi povedané, že mŕtvych je už okolo 1 100 ľudí, a to nepočítam tých, ktorí boli odvedení do armády a pri bojoch zahynuli,“ povedal v relácii.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Svoj prejav ukončil odvážnou otázkou, ktorú pravdepodobne smeroval práve tým, ktorí tvrdia, že na Ukrajine Rusko postupuje presne podľa plánov: „Takže naozaj ide všetko podľa plánu, alebo je načase uznať, že to tak nie je, a trochu poopraviť našu oficiálnu rétoriku?“

Domov
Zdieľať
Diskusia