Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
9. januára 2023 o 10:00
Čas čítania 0:33

Poslanec Čepček chystá zatváranie obchodov v nedeľu. Spolieha sa na chaos po páde vlády

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Strana SaS je dlhodobým odporcom nedeľného zatvárania.

Nezaradený poslanec Martin Čepček podal do parlamentu návrh na nedeľné zatváranie obchodov, informuje TV Markíza. Aj keď sa už obľubený návrh konzervatívnych poslancov na legislatívnu úpravu v parlamente nachádzal, brzdili ho niektorí členovia bývalej vládnej koalície. Proti bola najmä strana SaS Richarda Sulíka.

S prihliadnutím na aktuálnu situáciu po páde vlády by však poslanci nemuseli dbať na dodržiavanie koaličných dohôd, a tak má podľa Čepčeka momentálne zákon šancu na úspech. Nezaradený poslanec Tomáš Šudík (kandidoval za OĽaNO) pre TV Markíza povedal, že návrh nepodporí, pretože je v rozpore so starou koaličnou zmluvou.

Anketa:
Prijal/prijala by si v nedeľu zatvorené obchody?
Áno.
Nie.
Áno.
26 %
100 Hlasov
Nie.
74 %
290 Hlasov

Erik Tomáš za SMER-SD naopak tvrdí, že ich poslanci budú mať pri hlasovaní „voľnú ruku“. Bývalý minister školstva Branislav Gröhling (SaS) s návrhom nesúhlasí. Kritizuje, že poslanci OĽaNO a strany SMER-SD schválili príplatky pracovníkov za nedele. Zrušením otvorenia obchodov v nedeľu by im tak časť príplatkov podľa exministra zobrali.

Domov
Zdieľať
Diskusia