Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. januára 2023, 20:18
Čas čítania 0:36

Šéf NATO vyzýva Západ, aby vyrábal viac zbraní pre Ukrajinu. Ruské sily sa vraj preskupujú na novú ofenzívu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Stoltenberg zdôraznil, že členovia Severoatlantickej aliancie musia zároveň udržiavať vlastné zásoby zbraní.

Západní spojenci musia podľa generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga počas nadchádzajúcich mesiacoch zvýšiť výrobu zbraní. Ich cieľom by podľa neho malo byť plne zabezpečiť zásobovanie Ukrajiny, ktorá už od 24. februára 2022 čelí vojenskej invázií ruských vojsk.

Stoltenberg tvrdí, že hoci Ukrajinci mali v posledných týždňoch v bojoch prevahu, objavujú sa náznaky toho, že sa ruské sily preskupujú, aby podnikli novú ofenzívu.


Počas bojov na Ukrajine sa podľa Stoltenberga spotrebúva „enormné množstvo“ munície, pričom ruský prezident Vladimir Putin sa zjavne pripravuje na dlhý konflikt. Stoltenberg zdôraznil, že členovia Severoatlantickej aliancie musia udržiavať vlastné zásoby zbraní a zároveň pokračovať v dodávkach potrebnej výzbroje pre vládu v Kyjeve.

„Pre delostrelectvo potrebujeme enormné množstvo munície, náhradné diely, údržbu. Je to obrovská úloha. Musíme zvýšiť výrobu, a to presne spojenci z NATO aj robia,“ povedal počas novoročného rozhovoru pre britské BBC 4. 

Domov
Zdieľať
Diskusia