Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
30. decembra 2022, 10:14
Čas čítania 0:37

Od januára budú môcť policajti použiť na neprispôsobivých poslancov hmaty a chvaty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Od januára budú môcť policajti použiť na neprispôsobivých poslancov hmaty a chvaty
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Funkciu parlamentnej stráže bude od januára zastávať Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR.

Od nového roka budú môcť policajti použiť na neprispôsobivých poslancov hmaty a chvaty, informuje portál Noviny.sk. Malo by sa tak predísť rôznym excesom či konfliktom, ktoré boli doteraz v Národnej rade SR celkom bežné.

Predseda parlamentu Boris Kollár očakáva, že poslanci si po zmene pravidiel v rokovacom poriadku vstúpia do svedomia a zdvihne sa kultúra v pléne. A ako to bude fungovať v praxi?

V prípade, ak sa niektorý poslanec nebude vedieť „vpratať do kože“ a nebude rešpektovať pokyny šéfa parlamentu, takzvaná parlamentná stráž ho môže vyviesť z rokovacej sály. Poslanci zároveň prídu o časť platu.

Národná rada SR.
Národná rada SR. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


Verejnosť však vyvedenie zo sály neuvidí. Kollár vraj nechce z problémových poslancov robiť martýrov. „Vypneme kamery, vytiahneme ho von za krágel a vyhodíme von,“ povedal líder strany Sme rodina. 

Funkciu parlamentnej stráže bude od januára zastávať Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR. Zákon, ktorým sa zavedie skutočná stráž, poslanci totiž ešte neprijali. Poslancov tak pacifikovať budú policajti.

Anketa:
Čo vravíš na nové zmeny pravidiel v rokovacom poriadku?
Konečne, už bolo načase.
 Je to zbytočné.
Konečne, už bolo načase.
83 %
 Je to zbytočné.
17 %
Domov
Zdieľať
Diskusia