Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
TASR
27. decembra 2022, 18:35
Čas čítania 0:42

VIDEO: Výbuch benzínovej cisterny v Južnej Afrike si vyžiadal už 18 obetí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pri výbuchu zahynuli aj zamestnanci nemocnice a deti.

Počet obetí sobotného výbuchu benzínovej cisterny v meste Johannesburg v Juhoafrickej republike (JAR) vzrástol na 18. Vodič cisterny pravdepodobne zle odhadol prejazdnú výšku v podjazde v blízkosti železničnej trate. Výbuch mal za následok okrem obetí a zranených aj poškodenie okolitých áut a budov vrátane pohotovosti v neďalekej nemocnici Tambo Memorial.

Cisterna začala horieť v podjazde v blízkosti železničnej trate. Tridsaťdvaročného vodiča nákladiaka zatkli pre podozrenie z viacnásobného zabitia a zo zapríčinenia výbuchu z nedbanlivosti, oznámila polícia.

Minister zdravotníctva JAR Joe Phaahla v noci na pondelok informoval o 15 obetiach, upozornil však, že počet obetí pravdepodobne narastie pre vážnosť zranení, ktoré niektorí preživší pri explózii utrpeli.

Prezident JAR Cyril Ramaphosa uviedol, že pri výbuchu zahynuli aj pacienti tamojšej nemocnice a deti. Miestne úrady dodali, že medzi 18 mŕtvymi je i deväť zamestnancov nemocnice.

Domov
Zdieľať
Diskusia